HardloopExpertCentrum Zomeravondlopen
Rijen - juli & augustus 2024

Rondes
De HardloopExpertCentrum Zomeravondlopen zijn vier afwisselende hardlooprondes met wisselende lengte en ondergrond. Start en finish altijd voor het clubgebouw van atletiekvereniging Spiridon. Route wordt aangegeven door voorfietser, medewerkers en/of bewegwijzering.

Rondje Vijf Eiken (8,3 km)

Over de Endebleken langs de vijvers en zwemplassen van het vroegere Surae waar vandaag Galloway-runderen grazen helemaal door tot het voormalig boswachtershuis, tegenwoordig Beum. Hier rechtsaf de Bokkenweidreef in. Daarna rechtsaf over een bochtig en licht glooiend bospad. Aan het einde rechtsaf over het fietspad langs de Vijfeikenweg. Daarna rechtsaf op de Suraeweg weer het bos in om via een bochtig bospad weer bij Spiridon te finishen.


Rondje Bos & Co (7,9 km)

Een achtvormig rondje richting Bos en Co. Na de start (richting vijf eiken) direct links over het Spiridonterrein. Een kort stukje over het crossparcours en dan het bos in over het "kilometerpad" richting de de Suraeweg. Daar gaan we rechtsaf naar het fietspad langs de Vijfeikenweg richting Bos en Co. Dan aan het eind van de Kurassiersweg (het zwaarste stuk) gaan we linksafsaf terug naar het fietspad langs de Vijfeikenweg om weer bij Spiridon uit te komen.


Rondje Beum (8,1 km)

Ook dit keer weer een achtje maar nu richting Beum. Het eerste deel van de acht langs de Vijfeikenweg linksaf de Suraeweg op en dan linksaf door het bos, richting het spoor. Het tweede deel loopt langs het spoor (Boslaan) richting Dorst en over de Wethouder van Dijklaan langs Beum en de Endebleken terug naar Spiridon.


Rondje Bokkenweide (7,4 km)

Een rondje linksom het kerngebied. Na de start gaan we al snel rechtsaf het bos in. Over de Kurassiersweg richting de Ketenbaan, daarna linksaf in een flauwe bocht langs het kerngebied af naar de Bokkenweidreef. Bij Beum gaan we weer linksaf over de Wethouder van Dijklaan en de Endebleken terug naar Spiridon.